Русия спря газоподаването по Северен поток-1 - основния газопровод, по който

...
Русия спря газоподаването по Северен поток-1 - основния газопровод, по който
Коментари Харесай

Русия спря газоподаването по Северен поток-1

Русия спря газоподаването по " Северен поток-1 " - основния газопровод, по който върви съветски газ за Европа. Така Кремъл задълбочава рецесията на енергийния пазар и усилва вероятностите за криза в Европа. " Газпром " разгласи, че прекъсването е поради профилактични действия и ремонт, а синьо гориво няма да тече по тръбата до 3 септември. Европейските страни обаче се притесняват, че Русия може да удължи спирането и упрекват съветския президент Владимир Путин, че употребява енергийните доставки като оръжие.

Данните от входните точки, свързващи " Северен поток-1 " с немската газова мрежа през Балтийско море, потвърдиха, че рано през днешния ден потокът е намалял до нула. Данни на оператора на " Северен поток-1 " демонстрираха, че потоците фрапантно са намалели в интервала  03:00-04:00 ч. централноевропейско време (01:00-02:00 ч. по Гринуич) спрямо час по-рано.

Временното прекъсване на доставките е належащо за техническо обслужване и планови профилактични работи на единствения работещ още компресор, настояват от " Газпром ".  Оттам означиха, че компанията " Сименс " би трябвало да прави сходно обслужване на елемента на всеки 1000 часа. Когато работата приключи и в случай че няма механически проблеми с оборудването, транспортът на газ ще бъде обновен до равнището от 33 милиона кубични метра дневно.

За разлика от 10-дневната профилактика на " Северен поток-1 " предишния месец, идните ремонтни и други действия бяха обявени преди по-малко от две седмици и се правят от " Газпром ", а не от " Северен поток AG ".

Междувременно съветската енергийна компания стопира напълно от 1 септември подаването на газ и за френската компания " Анжи ". Според Москва причината е неуредено заплащане, според новите условия на Владимир Путин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР